søndag 30. desember 2012

Julaften

På julaften hadde jeg det supert!
Familien min og noen venner var hjemme hos meg.
Vi spiste pinnekjøtt og ribbe.
Vi hadde også poteter,saus, brokoli, tyttebær og gulerøtter.
Det var kjempe godt!
Til dessert hadde vi karamell pudding og is.
Vi kunne velge om vi skulle ta på krem.
Det var helt nydelig!

Etter dette skulle vi åpne gaver.
Det var kosedyr, sminke, såpe, bøker, filmer, pc spill overalt!
Det var mye jule magi på julaften.
Jeg har ikke rukket å laste opp bildene jeg tokk ennå,
men dere skal få se dem snart!
Det var kjempe gøy på julaften!

lørdag 22. desember 2012

Gjester!

Nå skal noen av gjestene til julaften komme. Jeg gleder meg super mye!

fredag 21. desember 2012

Jul og julepynt

Nå skal vi pynte huset med juletre og julepynt!
Jeg gleder meg super mye!

fredag 14. desember 2012

Snø

Jeg elsker snø!
Du kan gjøre supermye i den!
Du kan lage snøborg, eller du kan lage en snømann.
Du kan også lage engler i snøen.

Jeg elsker snø!

Keramikk utstilling !

På tirsdag hadde jeg keramikk utstilling med gruppen min.
Vi fikk pepperkaker og saft.
Det var kjempe gøy der.
Men etter alt arbeide ble det mye å vaske.
 Her får du se noen bilder av det jeg lagde.

onsdag 12. desember 2012

Klokker og tid

I dag er det den 12.12.12!
Er ikke det kult!
Det vil ta lang tid før det blir sånne tall igjen!
 Det finnes mange forskjelli klokker. Her er 2 forskjelllige. Kult!

tirsdag 11. desember 2012

Sannheten om rødhette

Sannheten om rødhette:

Du har sikkert hørt om rødhete og ulven. Men i denne filmen er det helt annerledes. Det er en godteri banditt som stjeler kake oppskrifter over hele skogen. I historien prøver frosken du ser på bildet å finne ut hvem som er banditten. Er det en et dyr i skogen? Er det rødhette? Er det ulven? Er det tømmermannen? Er det bestemor? Eller er det noen som går igjen i alle historiene bestemoren, tømmermannen, ulven eller rødhette forteller? Eller kansje geita? Sett filmen tusen ganger og er ikke lei! Super gøy! Du må se den!
Rødhette:
En jente med en rødhette. Derfor heter hun rødhette. Og bare hvis du lurer, hun bruker alltid den hetta. Rødhette leverer godteri for bestemoren. Rødhettte er skogens mester i karate. På veien til bestemor holder kaninen henne litt med selskap men han må dra etter hvert. Hun blir forfulgt av ulven og tror han er banditten.


Ulven:
Ulven er en jorunalist. Han har en assistent som heter speedy. Det er et ekorn. Han har fått beskjed om og ta bilde av alt. Når speedy drikker kaffe blir han gæren! Ulven kan bli litt små irritert på ekornet speedy av og til. Ulven etter forsker og tror han har funnet ut hvem det er.Ulven tror det er rødhette og følger etter henne. Han vet ikke veien tilo bestemors hus og spør en kanin. Da forsetter han å lette når kaninen har fortalt veien.


Tømmermannen:
Tømmermannen er skuspiller og prøver å få en rolle. Han får beskjed om å finne sin indre tømmermann og drar ut i skogen. Men først kjører han rundt med mat til barna og når han går ut av bilen blir han ranet. Kaninen trøster han. Han drar ut i skogen å hogger ned trær. Han huger ned et tre og gjør sånn at tret faller og ruller mot han. Han blir dyttet inn i bestemorens hus.

Bestemoren:
Bestemoren er ikke som alle andre bestemødre. Rødhette vet det ikke men hun driver med ekstrem sport. Bestemoren skal ut på en ski konkuranse og kaninen spør om autograf.
Bestemoren blir dyttet av en frekk ski mann. Hun overhører han si at han skal ta rødhette. Bestemoren blir sjokka. Bestemoren sprenger fjellet og vinner konkuransen.

Svar: Du måikke lese dette før du har sett filmen. Det er bare et tips. Her er svaret: Kaninen er den onde banditten.

mandag 10. desember 2012

De fem legendene

De fem legendene

I over i går så jeg de fem legendene på kino!
Det var super gøy!

Jack frost:

Ingen av barna kan se han fordi ingen av dem tror på ham. Jack er hoved personen. Han har kremhvit hår. En gang var han under vann. Han var redd men månen gjorde han modig igjen. Jav\ck frost sin kjerne er å ha det gøy. Han vil ikke bli vokter men på slutten blir han det. På slutten kan et barn se han og etter hvert flere.Jack kjemper for barna og er modig.

Påskeharen ( Harry ) :
Påskeharen er en tøff fyr. Han er flink med barn. Harry har sin egen bommerang. Harry elsker tunnelene sine, men hater sledden ( fordi han har høyde skrekk ) Han har sitt eget palass fult av egg.Harry er kul.

Tannfeen:
Tannfeen og hjelperne hennes elsker tenner. De synes Jack sine tenner er nydelige og hvite. Tannfeen har sitt eget palass. Hun kan se hvordan tennene har falt ut. Det er fordi de har minner i seg. Tannfeen er fargerik og søt.

Ole lokke øye ( eller sand mannen som noen kaller han ) :
Ole lukke øye er en litten gull fyr. Han kan lage alt mulig med det fine gullstøvet sitt. Drømmene hans er supre. Han kan ikke snakke men hviser hva han sier med tegn over hodet. Sandmannen er modig og en hyggelig fyr.

Julenissen:
Julenissen er en hyggelig fyr men litt tøff av og til. I filmen sier han at han har store øyne som han kan fine noe finnt i vær eneste ting. Julenissens hobby er å lage ting av is. I huset hans er det mange store brune klumper som går omkring og jobber. Det er også små røde alver. De er så søte. Julenissen er en super fyr.

søndag 9. desember 2012

Et lite juleverksted

Hei alle sammen!
I dag har jeg hatt et lite juleverksted.
Jeg har sydd figurer og lagd pepperkaker med venner og familie.
Det var kjempe gøy! Her får du se noen bilder!

Du lager eskene på denne måten:
Det du trenger er fargerikt stoff, fyrstikkesker, saks, lim og dekorasjoner.
 Foreksempel klistermerker.
Det første du gjør er å klippe 2 ca.3 cm brede og 5 og en halv lange stoff biter.
Så klipper du 2 ca. 1 og en halv cm brede og 5 og en halv cm lang stoff biter.
Så gjør du dette.
Klipp 1 ca. 1 og en halv cm bred og 3cm lang stoff bit.
Så tar du frem fyrstikk esken/ eskene og limer de forskjellige stoff bitene på fyrstikken der de passer inn. Nå skal du ha en hvit side igjen.
Det er fordi at hvis du ikke har en hvit side igjen vil esken din være umulig å åpne.
Så fester du dekorasjonene dine på esken.
Ps: Du kan også lime på istedenfor stoff biter et bilde av deg.
Lykke til!
 
Du lager bjørnen og hjertene på denne måten:
Det du trenger er en god saks, fargerikt stoff, bomull og nål og trå.
Og hvis du vil et bånd.
Først tar du en form. Det kan være en pepperkake form eller noe annent.
Du tegner rundt formend oppå stoffet likt 2 ganger. Når formende er helt like klipper du dem ut og legger dem over hverandre.
Du tar tråden inni nålen og begynner å sy små sting rund nesten hele formen.
 Du lar et lite rom være igjen. Så henter du bomull.
Du tar litt og litt bomull inn gjennom det lille romet du har latt være igjen med fingeren.
Du skal ikke stappe den helt full med bomull men fyll den forsiktig. Etter det syr du igjen det lile rommet.
 Hvis du vil ha en litten trå så du kan henge den opp skal jeg nå si deg hvordan nå.
Det første du gjør er å lage et lite hull i stoffene.
Så trer du forsiktig bånde du har gjennom hullet og knyter.
Lykke til!



Ha det gøy!
:-) :-) :-) :-)

lørdag 8. desember 2012

Animal jam

Animal jam!
Animal jam er et super gøy nettspill. Du burde prøve det.

Brukernavn, passorsd og sånn:
Først trykker du på play now for free. Det fører deg til et sted der du trykker på et skilt kalt Creat an animal. Når du har trykket på det velger du et dyr. Så bestemmer du hva dyret ditt skal hete. Så trykker du på next. Du må si når du er født og lage et brukernavn og passord. Du må også si om du er jente eller gutt og hvor gammel du er.Så trykker du på neste igjen. På denne siden må du skrive inn dine foreldres eller din e-post 2 ganger. Du må også si ja til 3 regler. Det er at du må være snill, ikke si slemme ord og ikke røpe personelig information. Da er vi ferdig med del 1.

Stilen din:
Du kan velge hvordan du vil se ut på animal jam også. Det du gjør er å trykke på bilde av hodet ditt nederst til venstre.Der kan du velge hvilken farge du skal være, hvilke øyne og øyen farge du skal ha og om du skal ha noe mønster på deg. Du kan velge farge på alt. Det er også klær og en byteliste der. Det skal jeg fortelle deg om senere. Nå er du ferdig med del 2.

Verdnene:
Det er forskjellige verdner i animal jam. Det er Mr.Shiver en snø by. En by som heter appondale. Appondale er en slags savanne. Det er en skog som heter seripia forest. Det er også et sted som heter lost temple of zios. Det er et sted som heter coral canyons også. Ved siden av coral canyons er det et sted som heter Crystal Sands. Hoved byen er jamaa township. Noen steder må du være vann dyr for å komme til, De verdnene hetern crystal reef, bahari bay, kani cove og deep blue. Du kommer til disse verdnene ved å trykke på planeten i høyre hjørne. Ferdig med del 3.

Butikker:
Rundt omkring i verdnene er det hus du kan gå inn i. Der inne er det gjenstander du kan trykke på. Når du trykker på disse tingene kommer det frem ting du kan kjøpe. Du kan kjøpe klær og ting. Noen av tingene har et gull bånd på. De kan du ikke kjøpe med mindre du er member. En member kan adoptere dyr og kjøpe flere ting. Det koster 30 kroner å være member for 1 månde. Tingene du kjøper ( dette gjelder for alle ) kan du legge på byttelisten ved å trykke på + inne i boksen. Du kan trykke på dem igjen får å få dem bort. Del 4 er vi ferdige med nå.

Huset ditt:
Du har også et hus på animal jam. Du kommer ditt ved å trykke på huset ved siden av planeten. I huset kan du trykke på på et bord som står der hvor huset var istad. Da vil du få opp en liste over hva du har kjøpt. Du trykker på tingene og drar dem bort over skjermen til der du vil gjenstanden skal være. Her er et eksempel på et hus. Da har du klart del 5.

Neste del kommer snart. Lykke til!

fredag 7. desember 2012

Jul snart

Snart er det jul! Gleder meg super mye!
Jeg håper jeg får mange gaver og god mat. Nå brenner jeg i peisen med katten på fanget.
JEG ELSKER JUL!!!! :-) :-) :-) :-)

Unnskyld

Hei!
Sorry at jeg ikke har skrivd på lenge.
Skal prøve å skrive mer.